Ja hem opinat en anteriors ocasions de l’estudi sobre la segregació escolar que l’ajuntament de Granollers va encarregar ara fa uns anys, remarcant les seves insuficiències, com per exemple descartar la zonificació, conscients que la zona única agreuja la segregació escolar. Però més greu resulta quan en les comissions que van treballar sobre les conclusions de l’estudi es rebutgen les úniques mesures que podien pal·liar els nivells de segregació, és a dir,
Ocupem carrers i places per acabar amb el masclisme i subvertir les múltiples desigualtats. Som activistes diverses, feminisme crític, feminisme interseccional, feminisme de la diferència i de la igualtat,feminisme postcolonial, feminisme lèsbic, cuir i trans. La sororitat entre dones ens compromet a sentir empatia per la lluita i opressió viscuda per qualsevol altra, a escoltar-nos entre nosaltres per construir lluites compartides des de la diversitat cultural, social i funcional.Cal reflexió i autocrítica, conscienciació de classe i reinvenció constant, acollint sense discriminacions a treballadores de tots els sectors, de la indústria i del comerç, de la neteja, les cures i la llar, treballadores sexuals, mestres, professores, metgesses, infermeres, empleades sanitàries, emprenedores i autoexplotades.
Convoquem a una vaga en totes les esferes de la vida, laboral, de cures, de consum, estudiantil i associativa, des d’on interpel·lem a escoltar les dones que mantenen i sostenen els fonaments del sexisme des d'institucions, empreses i governs; i exigim directament als homes que combatin la misogínia, acabin amb el paternalisme i el masclisme i es qüestionin la font dels propis privilegis.
És un crit internacional, transfronterer i transcultural. per plantar cara a l’ordre patriarcal, heteronormatiu, racista, capitalista i depredador amb la natura. Contra les violències masclistes, l’explotació i l’extractivisme, per la Justícia Social, l’habitatge, la salut, l’educació, la sobirania alimentària i energètica, pel dret a decidir sobre el propi cos i les nostres vides. En defensa dels Drets Humans i la Terra, contra els estats repressors que criminalitzen la protesta i la resistència, contra les guerres, les fronteres i l’imperialisme.
Per transformar radicalment la societat, la cultura, l’economia, les relacions, cal reapropiar-nos dels nostres cossos i les nostres vides, revalidant la força de les dones per preservar el món. Pararem el consum, el treball domèstic i les cures, el treball remunerat i els estudis, demostrarem que sense les dones tot s'atura.
Article publicat al butlletí municipal Granollers Informa del març de 2019
Arriba l’estiu i els carrers tornen a tufejar. Enguany tufegen uns contenidors d’orgànica que han augmentat de mida per reduir despeses en recollida. La pudor dels contenidors és la metàfora d’un govern irresponsable amb els residus urbans. Una ciutat que recupera només el 30 % dels residus produïts quan més d’un 90 % d’aquests residus és recuperable.
El mandat de l'1 d'Octubre, recollit en l'article 4 de la Llei 19/2017 del referèndum d'autodeterminació, és clar: "si en el recompte dels vots vàlidament emesos n'hi ha més d'afirmatius que de negatius, el resultat implica la independència de Catalunya".
Malgrat totes les amenaces, repressió i violència practicades per l’Estat, vam fer nit als col·legis electorals i vam protegir les urnes, vam defensar els nostres vots i el nostre dret a decidir en llibertat. I no hem oblidat, ni oblidarem mai quin va ser el resultat. El 90,18 % dels vots emesos van ser favorables a que Catalunya sigui un estat independent en forma de república. Tot i que 770.000 persones van ser privades del seu dret a vot, perquè els col·legis on havien de votar van ser clausurats per les forces de seguretat de l’Estat, un total de 2.286.217 persones - 20.045 a Granollers - vam vèncer la por i vam sortir majoritàriament al carrer a votar.
A Granollers, com a d’altres contrades catalanes, s’acaba d’encetar el període de preinscripció escolar, el qual es circumscriu en un marc de segregació escolar que ja va denunciar el Síndic de Greuges.
La Crida per Granollers-CUP, al costat d’entitats educatives de la ciutat i d’intervencions al CEM, ha reclamat durant els últims anys a l’ajuntament de Granollers que actués davant del greu problema de la segregació escolar. L’ajuntament va encarregar un estudi sobre el tema al sociòleg Xavier Bonal, el qual es va presentar a finals de l’any passat. Cal avançar que aquest estudi no va comptar amb la informació demanada a algunes escoles concertades, les quals, tot i ser sufragades amb diners públics, van demostrar una vegada més la manca de transparència i de capacitat de control per part de l’Administració pública d’aquests centres. D’altra banda, en les sessions de treball realitzades durant el desenvolupament de l’estudi , hem intervingut al.legant la necessitat de limitar el suposat dret d’escollir centre, doncs al nostre parer i d’acord amb moltes veus expertes , l’exercici d’aquest “dret” és una de les causes que facilita la segregació escolar, per raons òbvies.
La Crida per Granollers-CUP té gairebé a punt la seva candidatura de cara a les eleccions municipals del 26M per continuar amb la seva lluita institucional. Després de la presentació dels encapçalaments de la candidatura el passat 30 de març, el 13 d'abril es procedirà a la presentació de tota la...